onsdag 8 juni 2011

Sen student

Linlugg går sin egen väg.
Linlugg och Pelle på väg till Oslo
för att fira en kär väns födelsedag
- på dagen idag 15 år sedan.
Eftersom hon hade börjat skolan ett år tidigare var hon 16 när hon efter ett år på gymnasiet åkte till USA för ett år på High School.
Sedan följde en tid till på olika gymnasier i Sverige innan hon kom på att man kan plugga gymnasiet på distans och bo någon annanstans. I Spanien, t ex. Samtidigt som man jobbar som bartender. Och festar.
Efter ca 8 månader i Palma insåg Linlugg att studierna inte gick i den takt de borde och vände kosan hemåt. Studierna återupptogs vid sidan av jobb. Ibland ett, ofta tre olika. Egen lägenhet inhandlades vid 19 års ålder och lån och hyra måste ju betalas. Och gymnasiet måste ju fullföljas.
Matte B lästes in med hjälp av en timmes lektion av ett par kollegor till mig och lektioner på Youtube. Matte C enbart på Youtube. Hon klarade båda kurserna! Den ena med bravur!
Oron nu var att man inte skulle få söka in till högre studier om man tentar sig igenom gymnasiet.  Men idag kom beskedet att det betyg hon får innebär att hon söker i samma kvot som om hon hade gått gymnasiet som vanligt.
Linlugg ångrar ibland sina val och önskar att hon "gått den rätta vägen".
Men jag är stolt över henne!
Stolt över allt hon vågar och över att hon går sin egen väg. Stolt över att hon tar sig igenom gymnasiet på ett annorlunda sätt men med kanonbetyg.
Framförallt är jag stolt för att hon är en så självständig, stark, klok, tänkande och fin människa.

<3
<3
<3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar