tisdag 3 april 2012

Hur får man ihop det?

Det är tisdag imorgon.
Vi går upp vid sex och går hemifrån 07.10, Sotlugg till fritids och jag till bussen mot jobbet i stan.
Vid elva tar jag tuben därifrån till den andra skolan, den som ligger här. Jag jobbar till 15.15, avslutar, packar ner det jag behöver ha med mig hem och går för att hämta Sotlugg på fritids.
Klockan 16 är vi hemma, jag lagar mat, vi äter och vid halv sex går vi tillbaka till mitt jobb för ett föräldramöte. Sotlugg gör läxor ensam och leker med sin iPad i tre timmar medan jag har föräldramöte och pratar om tonåringar och alkohol. Sen går vi hem.
Vid 21.30 är vi hemma och det är dags att fjälla av, smörja och få på pyjamas. Har vi tur är Sotlugg isäng före halv elva. Då ska jag dammsuga badrummet och torka bort alla fjäll innan jag efterarbetar dagens lektioner och planerar för onsdagens.
För då börjar det om.
Men den dagen är inte lika sen, då slutar jag vid fem, vi åker iväg för UVB-strålningen och är hemma vid sju. Då blir det middag, gå igenom de läxor han fick göra på egen hand kvällen innan, dusch, smörjning och isäng. Förhoppningsvis strax efter nio om vi är effektiva. Då efterarbetar jag den dagens lektioner och planerar för nästa.
Och den har bara tre! :)


2 kommentarer:

 1. Hej, har hängt lite här på din sida den senaste tiden och måste bara säga att jag beundrar din kämparglöd, ditt engagemang och lust både vad gäller sotlugg men också kring ditt jobb. Jag är helt övertygad om att du är en sån där lärare som man önskar att alla skulle få ha eller åtminstone träffat nån gång under sin skoltid. Stort lycka till framåt. Kram Ewa

  SvaraRadera
 2. Tack! Vad glad jag blev!!
  Jag har aldrig tänkt på det så tidigare, men din kommentar lyfte mig verkligen!
  Det är den läraren jag vill vara. Men jag känner att jag har tappat det just nu.
  Får se om jag lyckas hitta det igen...
  Kram tillbaka!

  SvaraRadera