tisdag 6 mars 2012

Hua Hin

Stranden i Khao Takiab
Fyra härliga dagar tillbringade vi i HuaHin, Thailands äldsta semesterort, med mycket Thailändska turister men även internationella. Staden har ca 85 000 invånare och känns inte bara som en turistort, och det gillar jag.
Vi bodde på Seahorse resort som ligger ett par kilometer från centrum, i Khao Takiab, ett lugnt område med en fantastisk strand. Det blev några sköna stranddagar där, på lyxiga solsängar för bara 50 Baht (c:a 12 kronor) styck. På den delen av stranden finns flera restauranger att välja på och det blev stekt ris och sandwiches till lunch. Lunch för tre personer kostade runt en hundralapp.
Ett försök att övervinna höjdrädsla
I slutet av stranden ligger ett tempel - Khao Takiab-templet - som ofta kallas apberget på grund av de vilda apor (makaker) som lever där. De har blivit vana vid människor och springer ofta ner på stranden för att fiska musslor i tidvattnet. Templet har en jääääättelång trappa som vi gav oss på. Den är hög och har lite vinda, utande trappsteg och jag kände av höjdrädslan flera gånger. Men jag tog mig hela vägen upp till en fantastisk utsikt. Vad jag insåg några dagar efter var att jag definitivt borde ha stretchat efter klättringen. Idag, fyra dagar senare, har jag fortfarande svårt att gå i trappor, de första dagarna efter hade jag svårt att gå över huvud taget...


Songtaews
På kvällarna tog vi en songtaew in till centrum för 15 baht/person (c:a 3,50 skr). Där besökte vi det stora, moderna shoppingcentret Market Village men shoppade inget där. Där fanns det flera amerikanska och italienska restauranger om man tröttnat på thaimaten. De flesta i kedjeform, dock, och väldigt ogenuina.
En av kvällarna åt vi på Peppino, en italiensk restaurang som Linlugg hittat rekommendationer för på nätet. Fantastiskt god och vällagad italiensk mat! Man kunde beställa "due pasta" som innebar att man fick in två olika valfria pastarätter i halvportioner på samma tallrik. Smart idé för oss som ville smaka massor! Även pizzan och vinet var gott och väl värda sitt (något höga, med Thaimått mätt) pris. Något lägre än svenska "krogen-runt-hörnet-priser".


Vi gjorde också två besök på nattmarknader, dels den kända Night Market, dels en annan som öppnar några kvällar per vecka. Sotlugg köpte Angry Birds-attiraljer och jag köpte upp ett lager T-shirts och kallingar till honom. Linlugg shoppade handväska. Allt till så överkomliga priser att man gärna ville handla mer om det bara funnits plats i bagaget och muskelkraft att bära :)


Från Hua Hin tog vi buss och båt till Koh Tao. Mer om den resan snart.2 kommentarer:

  1. Härligt att få vara med på er resa så här lite på distans

    Kram på er

    SvaraRadera
  2. Låter superskönt!
    Hade ju förstås varit ännu härligare att vara med på resan "in person"!!

    SvaraRadera