torsdag 8 mars 2012

Buss och båt i natten

Mae Haad, hit anländer man med
båten från Chumphon
Vi lämnade Hua Hin i fredags vid halv tolv på natten för vidare färd mot Koh Tao, en liten ö utanför Chumphon, på Thailands östkust. En buss från bolaget Lomprayah tog oss ner till Chumphon, en relativt bekväm femtimmarsresa i stor buss med fällbara säten. Man delade t o m ut filtar så det var bara att krypa ihop och försöka sova. Sotlugg somnade direkt och sov rätt gott, jag blundade mig igenom natten ömsom sovande, ömsom vaken, men fick i alla fall en del vila.
Klockan fem var vi framme vid färjeläget i Chumphon och hade två timmars väntan kvar tills båten skulle gå. Det kan ju tyckas onödigt att köra i så god tid, men på vägen såg Linlugg flera poliskontroller där turistbussar blev stoppade och genomgångna, så antagligen var det en säkerhetsmarginal.
Vi markerades med klistermärken i olika färger, både på bagage och oss själva - rosa för Koh Tao, orange för Koh Pangan och blått för Koh Samui.
Båten är en snabbgående Katamaran med "bussäten" i och på ett par timmar var vi framme på Koh Tao.
Väl incheckade på hotellet ställde jag klockan för att "bara vila en timme" och vaknade tre timmar senare, tung och trött i kroppen - resande tär!!

Utsikt från hotellets frukostterrass
Life´s good :)

Vi ligger till bords

Sairee BeachVi pallrade oss i alla fall ner till poolen medan solen fortfarande var uppe och piggnade till lite efter ett par timmar där. Tillräckligt för att ta oss ut och äta middag och ta en promenad på den ljuvliga stranden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar