måndag 18 juni 2012

Packar

Det är svårt att packa för ett äventyr som man inte riktigt vet hur det ser ut...
Jag är i alla fall bra på att packa necessärer,
för jag är galet förtjust i miniatyrer :)
Dress coden i klassrummen i Kambodja är kjol som når nedanför knäna och anständigt upptill (men det räcker med en liten ärm, måste inte täcka helt). Man får ha flipflops på fötterna (vi har lite dispens där...), eftersom det kan bli c:a 35 grader i klassrummen. De har ingen luftkonditionering. De kambodjanska blivande lärarna har uniform.
Under de sista dagarna, då vi håller seminarier för lärarna på lärarhögskolan (alltså inte de blivande lärarna) kommer vi däremot att jobba i salar med luftkonditionering. Det är skillnad på folk och folk ;)
På skolbesöken gissar jag att samma klädkod gäller som på lärarhögskolan.
På utflykter och annat behöver man ju lite bekvämare kläder som man är rörligare i och efter hela undervisningshistorien har jag ju tid att resa runt lite, då behöver man badkläder och annat. Och regnkläder, eftersom det är regnperiod...
Jag tänker att jag packar så lite som möjligt så att det finns plats i väskan ifall man vill handla. Både Kambodja och Vietnam är ju länder som behöver sponsring, så man får väl dra sitt lilla strå till stacken.

2 kommentarer:

  1. Vilken underbar erfarenhet du kommer få av det här. Blir lite avis faktiskt.

    Kram på dig

    SvaraRadera
  2. Jag tror också det kommer att bli en underbar erfarenhet. Nu, med ett drygt dygn kvar till avresa börjar det gå upp för mig att jag är på väg ut på okända vatten. Ibland är min oförmåga att oroa mig för saker i förväg verkligen till fördel :)
    Kram tillbaka! Hoppas att vi ses snart!

    SvaraRadera