lördag 22 januari 2011

Italien i februari, Tyskland i mars

Cittá alta Bergamo
Foto från aswetravel.com
Nu är vecka nio planerad som så att jag åker till Bergamo, Italien i tre dagar med kompisen Lotta. Sedan åker jag därifrån till Berlin och möter upp kompisen Lena som tar med sig både sin och min son från Stockholm. Efter tre dagar där åker Lena och hennes son vidare till London och jag och den lille åker hem till Stockholm igen.

Bergamo har jag varit sugen på att åka till ända sedan jag upptäckte det bland Ryanairs resmål och googlade på det. Det verkar vara en otroligt vacker stad.

3 kommentarer:

 1. Ja, det är en härlig stad! Var ju där förra nyåret. Min rekommendation är att ta dig upp till Città Alta, och till ett torg som jag inte kommer ihåg vad det heter nu, men tror inte det finns jättemånga att välja på...... Iaf, där finns en hel del härliga restauranger. Vi åkte bergbanan upp och gick ner, det var en vacker upplevelse, trots att det var mörkt.

  SvaraRadera
 2. Ja, jag har läst om Cittá alta och förstått att man inte får missa det. Minns du några restauranger?
  Var bodde ni? Jag surfar på boende, men hittar inte riktigt känslan för var ställena ligger, trots kartor. Bodde ni på hotell, B&B eller lägenhet?

  SvaraRadera
 3. Hmmm...kommer inte ihåg namnen på dem, bara att de låg vid ett torg uppe i Cittá alta..... Vi bodde på ett hotell som låg precis vid stationen, helt ok. Hotel Piemontese hette det. Tror vi betalade ca 650 kr per natt för ett dubbelrum, och då ingick frukost.

  SvaraRadera